Daxing Exhibition Center was designed by LATITUDE originally in 2013 and recently opens. It is conceived as a spiral exhibition space that captivates its visitors’ attention all the way through indoor and outdoor areas and from bottom to top. It aims to display the appearance, trademark look and materials of the future mall which will be built next by.
The journey leads visitors through an exhibition space that begins with the reception of the guest; continues through an auditorium; display areas with 1:1 scale mock-ups; resting zone and finishes with the outlook of the future shopping mall building from the highest terrace of the showroom.
The dynamic façade gives a sense of constant movement and dynamicity to the building, reflecting the commercial activity that will take place in the area, and reflecting as well the dynamicity of Beijing. The ordinary functions of a showroom are combining here with the enjoyment of a journey that takes you in and out, from representation to the reality.

Check Daxing Exhibition Center’s portfolio page to read more stories and view more photographs.

纬度建筑于2013年接受委托设计了大兴展示中心,该展示中心于近期建成并对外开放。该展示中心可看做一个旋转回廊,引导参观者上上下下体验室内外的展示空间。它意在为参观者搭建一条参观样板间的旅程,并向参观者展示不远处在建的商场未来的外观。
旅程起点为前台接待区,途径中庭、由1:1样板间组成的展示区、休息区,终点为户外露台,在最高的露台上可以眺望到不远处正准备投入使用的商场。
该展示中心的外立面采用“丝缕”概念,这也迎合了未来商场外观的发展趋势,设计突出点在入口处与户外露台的外观融合。样板房外立面的设计为建筑增添了无限活力,不仅映射了此地区将来活跃的商业氛围也体现了北京活跃的城市气息。原本普通的样板房变得更加生动活跃,穿行于此的人们能够感受到未来商场的氛围。

点击此处阅读更多设计说明及建筑摄影作品。