As part of a new commercial development in central Beijing, LATITUDE was commissioned to design a building that serves as its showcase. Before the commercial area is completed, the showroom will help future tenants understand the appearance, materials, and operation of the commercial area that has yet to be built.

LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-01_diagrams
LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-05_diagram

The showroom has been designed by renovating one storey building. Both the facade and interior are designed as a concatenation of different spaces. The journey begins with the new entry designed with a dry garden and a stone passage covered by a three-dimensional freestanding steel structure.
The geometry of this structure refers to the geometry of the façade designed for the future commercial area.

LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-06_diagrams

Once inside, the visitor enters the showroom trough the reception area, and continues in the screening room where to see an explanatory video. After that, the visitor moves to a room where an architectural model of the future commercial area is set to explain it in three dimensions.

LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-09_before-refurbishment
LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-10_after-refurbishment
After visiting this preliminary information area, visitors can arrive at the exhibition zone where they can see and experience the mock-ups, at real scale, of areas like the gourmet market with its barrel vault ceiling; the retail shops, the bar with its sculptural-wood bench; the office space, and the public landscape.

LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-14_after-refurbishment
LATITUDE-HOPSON-SHOWROOM-16_after-refurbishment

The completion of the showroom is scheduled for November 2016.

合生展示厅启动施工
作为北京商业发展中心的一部分,纬度建筑受业主委托设计一个展示厅。在商业区完工前,展示厅将帮助未来客户了解将要建成建筑的外观,材料及商业区的运营。
展示厅被设计翻新成一个单层建筑,外立面及内部设计成一个关联的不同空间。行程由一个三维钢结构支撑覆盖的新设计的花园及石路入口开始。这个结构的几何图形源于商业建筑外立面的几何结构。
顾客一进入展示厅经过接待区域,接着穿过播放解释说明的放映厅。之后顾客进入放有未来商业区域模型的房间。
经过这些前期信息区后,参观者到达展示区,这里他们可以感受设计材料,了解建筑细节及零售场外观:食品市场,零售商店,办公空间及公共景观。
展示厅将于2016年11月竣工。