The transformation of Preston Square aims to improve the connectivity between nearby Preston City center and the iconic Preston Station. By linking Old Vicarage, Crooked Lane and Lord St., with the entrances in the west side of the station, a new path to Preston Square will emerge. In order to improve these entrances, a new porch has been designed at the ground level of the station by modifying the facade. The transformed Square contains:

09-LATITUDE-PRESTON-BUS-STATION_axonometric view

Youth Zone building: situated in the space that exists in between the new trails.

The “Ágora”: a belowground, contemporary Roman theater for scenic performances and citizens’ assemblies.

The “Mountain”: an elevated vista.

The “Plaza”: a welcoming open space for travelers coming from Lord Street.

The transformed station square will be conceived as an regained open space that holds potential to become a green and diverse square, Preston Square. More stories here.