Hopson Exhibition Center

Visualization of a commercial area planned for construction

Workplace
LATITUDE has been commissioned to design an essential structure for a commercial area to be developed in central Beijing: the Hopson Showroom. This building will help future tenants to better understand the appearance, materials, and actual operation of the commercial area yet to be built.
The showroom has been designed by renovating a one-story building located at the central area of Dawang Lu. A new entry with a dry garden and a stone passage covered by a three-dimensional freestanding steel structure has been implemented. Its geometry refers to the façade planned for the commercial area.

Rather than a flat façade, we converted the geometry into a three-dimensional structure that protects the entrance from rain and dignifies the access to the renovated building at the same time.

Furthermore, a thin, white-colored micro-concrete patina that gives a more refined and abstract look to the building has been used to cover the existing façade made of red tiles.

Once inside, the visitor enters the showroom through the reception area, and continues to the screening room where an explanatory video is displayed. The visitor then moves to a room where an architectural model of the planned commercial area is set to portray and explain the project in a concise three-dimensional way. This room also contains examples of relevant elements such as materials, lighting and decoration.
After the introductory area, visitors arrive at the exhibition zone where they can see and experience –following real scale criteria– areas such as the gourmet market with its barrel vault ceiling and food kiosk; the café with its sculptural-wood bench; office spaces, retail shops and the public landscape.


合生创展展览中心

未来商业区的代表

纬度建筑已受委托设计一个代表未来商业区的中心,将在北京市中心开发。合生创展展览中心将帮助未来的业主更好地了解的外观,材料以及未来商业区的实际运营。
展厅的设计是通过对位于大望路的一栋单层楼体进行施工改造的。设计了一个新的入口,再加上花园和外立面的改造,用三维独立的钢和玻璃结构覆盖。它的几何形状来自未来商业区规划的立面。

我们将几何体转换成三维结构,而不是平立面,使入口不受雨淋,同时突显展厅入口的庄重。此外,采用白色微粒混凝土薄层覆盖现有红砖立面,使展厅具有更细腻更抽象的外观。

在展厅内部,来宾通过接待区进入中心,步行几分钟来到放映厅,在此处播放介绍影片。继续前行来宾进入另一个大厅,内部摆放着规划商业区的建筑模型,通过模型展示以简洁的三维方式对项目做出描绘和说明。大厅还摆放着相关元素,如材料、照明和装修物品。
经过介绍区后,来宾到达展区,此处来宾可以看到并欣赏——按照实际比例的模拟——诸如筒形穹顶的精品超市和美食亭,咖啡馆及其雕纹长木椅,办公空间、零售店和公共景观之类的区域。
总之,展厅已经设计为迥然不同空间和功能的串联体。然而,木料、青铜、白钢和大理石把展厅从头至尾描绘成一个连续的空间,让来宾对即将开发的商业区有更全面的了解。

In general, the project has been designed as a concatenation of very different spaces and functions. However, wood, bronze, white steel and marble are materials that make the showroom portray a continuous atmosphere from beginning to end for visitors to experience as a whole.

Location: Beijing, China
Year: 2016 ~ 2017
Type: Commission
Status: Completed
Client: Hopson Development Holdings
Program: 950 m2
Budget: 600,000€
Service: Architecture, Interiors
Sector: Workplace
Architects: Latitude Architectural Group
Principal Architect: Manuel N. Zornoza
Project Architect: Andrea Ramos Rodriguez
Team (A~Z): Jorge Cortés de Castro, Manuel Coves Botella, Maria Diaz Martin, Liang Jiaqiang, MiuMiu, Zhang Wen, Wang Xueqiang
Photographer: Hector Peinador
Online featurings:
Gigantic Forehead, 2017.12.18
AECCafe, 2017.10.05
Plataforma Arquitectura, 2017.09.13
ArchDaily, 2017.09.11
Indesign Live, 2017.09.05
ArchTalent, 2017.08.29
ArchEurope, 2017.08.28