Dongli Brewery

Copper is the main material applied to create craft beer experience for the customer

Leisure
Dongli Brewery was created to surprise and indulge patrons with a unique craft beer tasting experience. The concept delivers the expertise gained from working with traditional craft beer fermentation techniques to a contemporary and cozy gathering place.
In 2015, the founder of Dongli Brewery decided to open a bar chain in China to provide patrons with a venue to better taste and enjoy craft beer.

Among his requirements a key principle was pointed out: to make visually accessible to customers the process of beer distillation.

This 350 m² space is composed of a main dining area and a VIP room area, a kitchen, and other service areas. The dining area is organized around a bar counter in the center, which is radically accessible from all directions. A battery of eight brewing kettles is located behind a glass wall on one side, making it also visible from the entrance in order to welcome customers.
Due to the industrial appearance of the elements in the project, copper materials take the leading role, shaping up joints, ceilings, lamps, handrails and other design elements according to the nature of artifacts used during beer production, such as pipes and tanks.

The concept provides ceiling lamps with golden mesh surfaces and copper pipes which, on one hand, channel the wiring, shape the lamps and the signage, and on the other, indicate zones in the dining area. These ceiling lamps work according to a design concept: pipes coming down hold big glass bulbs that provide warm color lighting, a sense of coziness, and a unified look.

In addition, pairing concrete walls and floors with wood furniture complete the selection of materials and give a strong character to the bar. The floor in the dining area is finished with concrete of three different tones, while most of the walls portray concrete as well.

The wooden elements are applied in the sitting areas, tables, chairs and bar counter, providing the design with a touch of domestic and welcoming feeling that anybody would desire for a long afternoon with friends sharing craft beer.

LATITUDE-DONGLI-BREWERY-DRAWINGS-MATERIAL

LATITUDE-DONGLI-BREWERY-DRAWINGS-CONCEPT

东里精酿啤酒

运用铜饰作为主要材料,营造精酿啤酒品茗体验

东丽啤酒庄旨在为顾客营造一种独特的品茗精酿啤酒之体验,彰显将传统精酿啤酒发酵工艺与现代舒适的聚会场所合二为一的设计理念。2015年,东丽啤酒庄创建者决定在中国独树一帜打造一个尽享精酿啤酒的好去处。

他设定了主要原则,即:将啤酒发酵流程视觉化地呈现在顾客面前。

东丽啤酒庄占地350平方米,由一个主餐饮区,VIP贵宾区,厨房及其它服务区组成。餐饮区位于中央,环绕吧台而建,四面均可进入。在玻璃幕墙后面,一侧排列着八个酿造锅,入口即可看见,恰似在欢迎顾客光临。
鉴于该项目工业外观元素,铜质材料发挥了主导作用。设计师按照啤酒酿造过程中所使用工件的属性,打造接头,天花板,灯具,扶手以及其它设计元素,诸如管道和酒罐。

吊灯处理为镀金网格表面。铜管一方面可以用作配线通道,制作灯饰和招牌;另一方面亦可作为就餐区导引。吊灯设计理念是:铜管自上而下支撑巨大的玻璃灯泡,散发出温暖的彩色光线,一派舒适祥和的景象。
此外,混凝土墙和地板与木制家具丰富了材料的选择,彰显酒吧独特个性。餐饮区地面采用三种不同色调的混凝土打磨而成,墙面多为混凝土制作。

就座区、餐桌、餐椅和吧台运用木制元素,赋予设计一种居家好客的感觉,让人们产生与朋友一起午后小聚尽享精酿啤酒的冲动。

Location: Beijing, China
Year: 2015 ~ 2016
Type: Commission
Status: Completed
Client: Beijing Pengyouquan coffee (Beijing) Co., Ltd
Program area: 350 m2
Budget: 140,000€
Services: Interiors
Sector: Leisure
Architects: Latitude Architectural Group
Principal Architect: Manuel N. Zornoza
Project Architect: Jorge Cortés de Castro
Team (A~Z): Lucía Bravo Guinea, Manuel Coves Botella, Wen Zhang
Photographer: Youtao Cao
Online featurings:
Gigantic Forehead, 2017.12.11
AECCafe, 2016.09.22
Interior Zine, 2016.09.09
ArchDaily, 2016.09.08
Perspective Global, 2016.07.18
Iarch, 2016.07.15
IndesignLive Hong Kong, 2016.07.15
ArchDaily China, 2016.07.12
World Interiors News, 2016.07.06