LATITUDE-20150824_mings_mnz

Over the past two months, we have been working on seeking renovation solutions for MINGs Cafe (Shanghai, China).In order to make our design intention understood, we would like to present a group of before&after diagrams in comparison.
This article focuses on explaining renovation approach from Architecture perspective, the interior design will be unveiled in the next article.We hope you will find our ideas interesting and stay tuned with our work progress!

铭氏咖啡的改造设计已经持续了两个月。为方便大家理解我们的改造设计意向,在此展示一列对比的形式的组图。
本篇着重建筑外观的改造,室内部分的改造将在下期与大家分享。希望我们的想法能够得到大家的认同,也希望您继续关注我们的工作动态。

South Elevation of the current state and proposal↓

南立面现状及改造提案↓

LATITUDE-20150824_mings_1Some of the current wooden battens of the facade are damaged. We propose removing the damaged battens and replacing them with new ones; afterwards the facade will be sanded and varnished. The existing canopies are in a poor condition and its aesthetic is dirty and old. We propose replacing them with a light textile canopies which will give an enjoyable image to the building.

现有部分木制外墙挂板已经破损。我们建议替换已经破损的挂板,之后对所有的挂板进行打磨和上清漆。现有的遮阳蓬处于不良状态、污损并且款式老旧。我们建议替换为轻盈的织物遮阳蓬,如此让建筑呈现出一种令人愉悦的感觉。

North Elevation of the current state and proposal↓

北立面现状及改造提案↓

LATITUDE-20150824_mings_2

The existing air conditioner machines are too visible due to its location at the front facade. We suggest to move them to the eastern facade, in order to hide it from the visitors view. The northern part of wooden deck, the one just above the water level, remove its fence. Thus, wooden deck floor will be extended to the north, adding a few steps that will reach the water level.

现有的空调室外机位于正面显得过于显著。我们建议将空调室外机移位到西侧,以便将它隐藏在访客的视线之外。露台北侧,去除位于水平面上露台的扶手,将木制露台往北侧延伸,增加几步台阶使得露台临近水平面。

West Elevation of the current state and proposal↓

西立面现状及改造提案↓

LATITUDE-20150824_mings_4

The current stone on the facade is damaged. We propose removing it and making visible the concrete walls treating them properly.

现有的仿石板饰面已经损坏。我们建议去除此饰面、露出混凝土墙并对其进行处理。

East Elevation of the current state and proposal↓

东立面现状及改造提案↓

LATITUDE-20150824_mings_3

The existing wooden fence is in a poor condition and its aesthetic is heavy and old. We propose replacing it with a light wood fence of few elements for a better visual connection with the water.

现有的扶手处于不良状态并且显得沉重和老式。我们建议将之替换成较少元素的轻盈的木制扶手,如此与水之间建立更强的视觉联系。

LATITUDE-20150824_mings_5

We care you to know our design progress as well, not only the design result.

我们不仅在乎您对我们设计成果的看法,我们设计过程同样期待您的关注。