LATITUDE has recently been commissioned to renovate a single-building cafe within a scenery park, in Shanghai. This building is located in Songjiang area, which serves as a weekend and holiday getaway for both downtown and suburban visitors. Through our on-site analysis and studies, we discovered this building has several issues to be solved such as: deteriorated-facade cladding, limited-terrace space, lack of sunshield facilities and so on. LATITUDE team will focus on finding design solutions to resolve the aforementioned issues.

We plan to renovate this project in two phases: Firstly, to strengthen the existing facade cladding with recyclable materials; meanwhile, to diversify outdoor terrace experience by expanding its function range; Secondly, to refurbish its interior space to achieve overall coherence with its exterior landscape. After the renovation, we wish this building will provide Shanghainese an ideal place to relax with friends and families, and to decompress themselves from the fast-paced urban life.

Every project receives our design team’s full dedication. Not a style, but an attitude.

The project is to set to complete before autumn of this year, tune in for our latest design process!

02-LATITUDE-SHANGHAI-MINGS

纬度建筑将如何赋予这栋单体建筑第二次生命?

近日,纬度建筑接受委托改造一栋坐落在上海某风景区内的单体建筑,这栋建筑目前是一家咖啡品牌的经营场地,位于松江区。每逢周末和节假日这里吸引了很多来自市中心以及城市周边地区,人们来到此处会见朋友,并享受着这里的惬意。通过对现场的分析与研究,我们发现这栋建筑目前存在着诸多急需解决的问题,如:墙饰面显露侵蚀迹象、户外露台空间局限、遮阳设施配备不佳及其他尚待解决的问题。纬度建筑决定将设计重点放在解决上述问题的方法。

纬度建筑团队计划分两个阶段对这栋建筑进行改造:首先,利用可回收材料坚固建筑外墙体;同时,延伸现有户外露台的功能,丰富消费者使用露台的过程体验。其次,对室内部分进行翻修,返修后的室内将和户外景观相关联,达到室内外视觉统一的效果。我们对这栋建筑的改造充满期待,希望它将成为远离城市的秘境,人们可以到此不仅可以会见亲朋好友,还能忘却都市紧张的生活气息。

纬度建筑团队专注每一个项目的蜕变,我们关注的并非是它的风格,而是我们对待项目的态度。该案预计于今天秋季前完工,我们期待您密切关注我们的设计进展。